Metamuseo

PROJECT
Macro Asilo
LOCATION
MacRo - Contemporary art Museum of Rome
CURATOR
Giorgio De Finis

As part of the new setting of the MACRO – Museo d’Arte Contemporanea Roma, I has produced “Metamuseo”. A 100 squaremeters mural in the museum foyer, renamed Macro Asilo.

The project is the outcome of two months of investigation into the museum’s spaces and the graphic reinterpretation of the STUDIO ODILE DECQ concept, based on the graphic rethinking of the building. The artwork “Metamuseo” follows the strict color palette of the architectural project. Black and gray for the lobby spaces and suspended paths, red for the auditorium, white for the exhibition halls.

​”Metamuseo” is one of the museum’s permanent works and can be visited free during the opening days of the Macro.

Ph: Gianfranco Fortuna